Chokolademousse med kokos - uden sukker
Chokolademousse med kokos til 2 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEMOUSSE
2 dl kokosmælk
2 æggeblommer
2 spsk. sukrin+
½ tsk. vaniljepulver
Et nip salt
50 g chokolade
Til servering
Kokosflager
Hakket chokolade
Opskrift - sådan laver du chokolademousse med kokos
1. Bring kokosmælk, æggeblommer, sukrin+, vaniljepulver og salt i kog i en kasserolle. Lad simre under omrøring i ca. 5-10 minutter, til massen er lækker og cremet. Hak eller knæk chokoladen i mindre stykker, og fordel i en skål. Hæld den varme kokosmælkeblanding over, lad stå et øjeblik, og pisk så sammen til en jævn masse.
2. Fordel i to serveringsglas, og sæt på køl i minimum et par timer, så moussen kan sætte sig.
3. Pynt fx med ristede kokosflager og hakket chokolade ved servering.
TIP
Moussen her kan laves så lys eller mørk, som du ønsker det. Er du mest til lys chokolade, bruger du en steviasødet variant, og hvis du foretrækker en mørkere smag, bruger du så mørk en chokolade, du har lyst til.
PRØV OGSÅ: Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker
Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen.