Chokolademarengs
foto: Bjørn Jakobsen
Chokolademarengs
Ingredienser
(ca. 40 stk.)
2 æggehvider
¼-½ tsk lys eddike
100 g flormelis
85 g marcipan
½ spsk kakaopulver
125 g mørkt chokolade
Sølvstøv/pulver/konfektkrymmel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader.
Pisk æggehviderne stive med eddike og flormelis.
Riv marcipanen og vend den med kakaopulver.
Fold forsigtigt marcipanen med de stive æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe (som en spiseskefuld) på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er bagte, afhængig af størrelse. Husk, at de hæver op. Afkøl på en rist.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp marengstoppene i chokoladen. Drys med sølvstøv eller anden pynt og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
Opbevar marengstoppene i en kagedåse ved stuetemperatur.
Kig i vores galleri og få endnu flere juleopskrifter