Tiramisu-kage
Brød og bagværk

Tiramisu-kage

17. november 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Navnet på den skønne italienske dessert tiramisu betyder: ”Hiv mig op” og skyldes måske dens evne til at kvikke op på humøret. Her får du en lidt anderledes opskrift på tiramisù-lagkage, med chokoladebunde i stedet for de traditionelle ladyfingers. Dejligt smager den især sammen med en god kop stærk kaffe

Tiramisu-kage til 10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU-KAGE

CHOKOLADEBUNDE
180 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
150 g hvedemel
6 spsk. kakaopulver
½ tsk. natron
2 dl kærnemælk

FYLD
400 g mascarpone
3 blade husblas
1 dl piskefløde
3 pasteuriserede ægge-blommer
35 g flormelis

ENDVIDERE
6 spsk. stærk kaffe
8 spsk. marsala

PYNT
50 g mørk chokolade

PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær

Opskrift - sådan laver du tiramisu-kage

1. Rør sukker og smør sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt. Bland hvedemel, kakao og natron sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt. Hæld kærnemælken i, og rør det sammen til en ensartet dej. Hæld dejen i 2 smurte, sukkerdryssede lagkage- eller springforme på 22 cm (bag evt. én bund ad gangen). Bag bundene ved 200° i 15 minutter. Lad dem afkøle let, og tag dem ud af formene.

2. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Varm fløden op. Pres vandet af husblassen, og smelt den i fløden. Rør mascarponen igennem; rør den i den varme fløde, og lad det afkøle let. Pisk æggeblommerne hvide med flormelissen. Vend forsigtigt æggeblandingen i mascarponecremen.

3. Beklæd en springform med husholdningsfilm, og læg en chokoladebund i. Bland kaffe og marsala sammen, og dryp halvdelen over. Fordel cremen over bunden, læg toppen på, og dryp med kaffe og marsala. Pak kagen ind, og sæt den i køleskabet i minimum 4 timer. Tag kagen ud af formen, riv chokolade over, og servér straks.

Prøv også: Cookies med hvid chokolade og peanuts

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også