Brød og bagværk
7. november 2013

Smagfulde kanelsnegle

Denne lækre opskrift på kanelsnegle er fra bogen Spisetid - god mad til store og små af Louisa Lorang.
Af: Louisa Lorang, redigeret af redaktionen
Smagfulde kanelsnegle

6-8 personer

Det skal du bruge:

Dej

Tip!

Du kan lune sneglene i ovn eller microovn, hvis du ikke når at spise dem alle samme dag.

1 dl sødmælk
50 g gær
1 knsp. salt
½ dl rørsukker
100 g smeltet smør
5 dl hvedemel

Fyld

100 g smør
2 dl brun farin
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt allehånde
100 g hakkede valnødder mel til udrulning
smør til formen
1 æg til pensling
1-2 spsk. koldt vand

Topping

1 dl flormelis
¼ dl vand

Sådan gør du:

Lun sødmælken til ca. 37° (kropstemperatur). Du behøver ikke at tage temperaturen, men hellere for koldt end for varmt. Op- løs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker og smør. Rør til sidst melet i lidt ad gangen. Måske skal du ikke bruge det hele. Saml dejen, og ælt den blank og glat. Sæt dejen lunt, og lad den hæve
1 time.

Kom smør, farin, kanel, kardemomme og allehånde i en gryde, og lad det smelte. Tag det af varmen, og lad det køle lidt. Tilsæt valnødder.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50x40 cm, og fordel fyldet på den. Rul dejen forholdsvist stramt sammen om fyldet. Skær i 8-9 snegle. Tryk dem lidt flade med hånden, og sæt dem med gan- ske lidt mellemrum i en smurt springform. Lad sneglene hæve lunt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 185°.

Pisk ægget med 1-2 spsk. koldt vand, og pensl sneglene. Bag dem i den varme ovn i ca. 25-35 minutter, til de gennembagte. Lad sneglene køle lidt af.
Rør flormelis og vand sammen, og top sneglene med glasur. Servér dem lune.

Læs mere om:

Læs også