Rugboller
Foto: Bjørn Jakobsen
Cirka 10 stk.
2 dl mælk
50 g gær
2 dl yoghurt
1 tsk salt
1 spsk sirup
373 g fuldkornsrugmel
75 g valnødder
50 g svesker
Ca. 300 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Prøv også:
Traditionelt rugbrød Grove, langtidshævede boller Kartoffelbrød med hasselnødder
Lun mælken, til den er fingervarm, og rør gæren ud i lidt af mælken.
Hæld resten af mælken, yoghurt, salt, sirup og rugmel i dejen og rør.
Hak valnødder og svesker og rør dem i dejen også.
Rør hvedemel i, til dejen føles smidig, men stadig fugtig. Dejen er for fugtig til at kunne æltes med hænderne.
Lad dejen hæve overdækket og lunt i 45 minutter.
Ælt dejen godt igennem.
Fugt hænderne og form 10 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg.
Lad dem hæve i yderligere 15-20 minutter.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.