Popcakes - kager på pind
Brød og bagværk

Popcakes - kager på pind

10. januar 2012
af LISBETH MADSEN, ALIVE.DK
FOTO: ALL OVER PRESS OG KAGEKOMPAGNIET.DK
Cupcaken, der har gået sin sejrsgang det seneste årti, har fået en hård konkurrent: Popcakes

Små kager på pind giver de populære cupcakes baghjul , når der skal serveres kage til barnedåb, bryllup og børnefødselsdage. De små runde kager kaldes popcakes, minder lidt om romkugler på en pind og stammer fra USA.

- Popcakes er allerede blevet rigtigt populært herhjemme, efter at bogen "Popcakes - 25 opskrifter på små lækre kager på en pind" blev lanceret 10. maj. Cupcakes er stadig hotte, og vi sælger stadig masser af udstyr til at lave dem. Men nu er popcakes altså også kommet på folks læber. En af grundene til, at popcakes er så populære, tror jeg, er, at børnene kan være med til at trille kuglerne og dyppe dem. Kagerne egner sig også både til bryllupper og børnefødselsdage, og så er popcakes i mere mundrette bidder end cupcakes, der især kan være for store for børn, siger Evy Mathiesen til alive.dk. Hun er medejer af Kagekompagniet i Rungsted.

Popcakes - gør det selv!
Popcakes er lette og sjove at lave, så folk selv kan selv kaste sig ud i det, fortæller Evy Mathiesen.

- Det er noget folk selv laver, og de er ikke bange for at gå i gang. Popcakes ser jo også festlige ud, når de sidder der på en pind og præsenterer sig godt, hvis man sætter pindene med popcakes i fx en tepotte med en oasis, siger Evy Mathiesen og fortæller, hvordan du kommer i gang:

- Popcakes er ikke spor besværlige at lave. Overordnet handler det om at lave en bradepandekage, som skal smuldres og røres sammen med smør/ostecreme, som vi også kender fra cupcakes. Derefter triller man til kugler, dypper i fx chokolade og pynter. Vi holder kurser i det, og det første kursus er allerede fuldt booket, siger hun.

Se hvordan du laver popcakes her:

Læs også