Naanbrød
Brød

Naanbrød med rosmarin

6. maj 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: John Bendtsen
Naanbrød er gode til at suge maden op med, så du får det hele med. Her får du opskriften på de lækre brød

Bag evt. brødet tidligere på dagen, og varm det på grillen eller i ovnen i ca. 2 minutter inden servering. Du kan også bage det i god tid og fryse det. Optø brødet i løbet af dagen, og varm det inden servering

Naanbrød med rosmarin (et stort brød)

Ingredienser:30 g gær2½ dl lunkent vand4 spsk. græsk yoghurt 10 %2 spsk. olie2 tsk. salt1 tsk. sukker450 g hvedemelENDVIDERE:4 spsk. oliehavsalt5 stilke rosmarin, skåret i mindre stykker

Sådan gør laver du naanbrød med rosmarin:

1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker, og rør godt. Kom hvedemelet i, lidt ad gangen, til du har en glat dej. Stil dejen lunt, og smør overfladen af dejen med lidt olie. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

2. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul den ud med en kagerulle til et stort, fladt brød. Læg brødet på en plade med bagepapir; pensl godt med olie, drys med havsalt og rosmarinkviste, og bag det øverst i ovnen ved 225° i ca. 10-12 minutter, til det er flot gyldent.

Prøv også: Foccacia med rosmarin og flagesalt, a la Blomsterberg