California Raisins: Juleboller med rosiner, kanel og marcipan
Annonce
Brød

Mums! Juleboller med californiske rosiner, marcipan og kanel

af Aller Creative Studio i samarbejde med California Raisins 30. november 2020
Klassiske juleboller, som forener rosinernes karamelagtige smag med kanel og marcipan – bløde og lige til at spise rigtig mange af!

Der er altså nogle ting, som bare gerne må være, som de plejer! Og det gælder nok i særdeleshed den gode, gamle jul og alle de skønne opskrifter, som går i arv gennem generationer. Hvis du tilfældigvis har forlagt familiens opskrift på juleboller, så får du den lige her i en dejlig version med californiske rosiner, kanel og marcipan.

Se her, hvordan du laver de skønne juleboller:

Bollerne her er bløde og smager af råhygge både med og uden et godt lag smør! Rosinerne tilføjer en karamelagtig smag, som skyldes en proces, der kaldes Maillard-reaktionen. Her sørger den varme californiske sol for, at sukkeret i rosinerne langsomt karamelliserer. Dén smag kombineret med juleklassikere som kanel og marcipan giver altså en bolle fyldt med jul.

Tip: Når du former bollerne, er det en god idé at sørge for, at så få rosiner som muligt sidder yderst på bollerne – arbejd dem i stedet godt ind i de enkelte juleboller, så rosinerne ikke får en for hård medfart i ovnen. Og husk, at kalde på familien i god tid. Det er svært at nøjes med én, og der kan jo være andre i familien, der også gerne vil smage!

Juleboller med californiske rosiner, marcipan og kanel 

(20 stk.)   Ingredienser 5 dl sødmælk 75 g smør 25 g gær 2 spsk. sukker 1 spsk. vaniljesukker 1 æg 100 g marcipan 2 dl californiske rosiner 1 nip salt 1 spsk. kanel. 900 g hvedemel   Pensling og drys 1 æg hasselnøddeflager flormelis   Fremgangsmåde Lun mælk og smør i en tykbundet gryde, og kom det i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, og rør godt. Riv marcipanen groft, og kom den i dejen sammen med salt og kanel. Tilsæt californiske rosiner, og rør godt. Bland hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den slipper skål og fingre. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir, og form 20 lige store boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud og bliver brændte. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.   Varm ovnen op til 175°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager. Bag bollerne i 10-12 minutter, til de er flot gyldne. Lad julebollerne afkøle på en bagerist. Drys evt. med lidt flormelis inden servering.  

CALIFORNISKE ROSINER

Vi har nydt smagen af californiske rosiner her i Danmark i mere end 100 år, så var der rosiner i din families juleklassikere, var de sikkert også fra Californien! De søde og saftige californiske rosiner nyder godt af de vækstforhold, man finder i Californien, som er med til at skabe den helt karakteristiske smag, vi kender så godt. Druerne til rosiner høstes hvert år i august måned og tørringen foregår herefter helt naturligt og uden tilsætningsstoffer under den varme californiske sol. Rosiner indeholder gode fibre, vitaminer og mineraler - men vigtigst af alt, så smager de godt – også til jul! Se meget mere her.