Mandelsnitter med hvid glasur
Foto: Betina Hastoft
TID: 25 minutter.
HVILETID: Mindst 1 time. BAGETID I ALT: 24 minutter
Opskriften giver 40 stk.
DU SKAL BRUGE
125 g blødt smør
210 g sukker
1 æg
1½ tsk bagepulver
½ tsk mandelessens
25 g mandelmel
200 g hvedemel
Mælk til pensling
50 g mandelsplitter
HVID GLASUR
50 g flormelis
1-2 spsk vand
SÅDAN GØR DU
1. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt æg, bagepulver og mandelessens og pisk til alt er godt blandet. Rør mandelmel og hvedemel i med en ske, til dejen er samlet.
2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, læg den i køleskabet og lad den hvilke i mindst 1 time.
3. Tænd ovnen på 170 grader og lad den forvarme. Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
4. Del dejen i 4 lige store portioner og form hvert stykke til en 30 cm lang rulle. Læg 2 ruller på hver bageplade med god afstand imellem og tryk dem lidt flade med hånden.
5. Pensl med mælk og drys mandelsplitter over. Bag 1 bageplade ad gangen i ca. 12 minutter, til stængerne er let gyldne. Skær stængerne i stykker, lige så snart du har fjernet dem fra ovnen. Lad dem køle af på en rist.
6. Rør flormelis og vand godt sammen og dryp glasuren på de afkølede snitter.