Lagkage med makronskum
Foto Bjørn Jakobsen
TID: 45 min. + 2 timers hvile
Bunde:
3 æg
125 g sukker
½ tsk hjortetaksalt
50 g hvedemel
75 g kartoffelmel
Fyld:
Saft af 2 appelsiner
100 g marcipan-
makroner
2½ dl piskefløde
Pynt:
200 g abrikosmarmelade
Tænd ovnen på 210 grader.
Tegn tre cirkler - ca. 22 cm i diameter - på bagepapir.
Pisk æggene skummende med sukkeret. Bland hjortetaksalt og de to slags mel sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og fordel den på de tre skabeloner.
Bag bundene i ca. 6 minutter, eller til de er lysebrune. Fjern først papiret, når bundene skal bruges.
Dup de afkølede bunde med appelsinsaft.
Knus makronerne og pisk fløden til skum. Bland makronerne i flødeskummet og smag til med appelsinsaft. Læg kagen sammen med makronskummet.
Varm marmeladen op, til den bliver flydende og smør den på lagkagen. Lad kagen trække et par timer, inden den serveres.