Brød

Krydret brød med æble

af Camilla Zarah Lawes 22. november 2012
Foto: Columbus Leth
De små brød er bagt i muffinforme og krydret med stjerneanis og fennikel, det giver en lakridsagtig smag

Krydret brød med æble

(9 stk.)30 g gær3 dl lunkent vand1 spsk. akaciehonning1 tsk. havsalt1 knust stjerneanis½ dl olivenolie1 mellemstort æble, revet100 g durumhvedemel300-400 g hvedemel

TOPPING:2 spsk. fennikelfrøolivenolie

Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning, salt, stjerneanis og olie. Rør godt, og tilsæt revet æble. Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie, og lad den hæve i 1-2 timer.Del dejen i 9 stykker, og tril dem til boller. Kom dem i smurte muffinforme; pensl med olie, og drys med fennikelfrø. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter. Bag brødene i en 180° varm ovn i 20 minutter.

Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her

Invitér familie og venner på julens bedste frokost

Er du vild med æbleskiver? Så prøv denne opskrift på æbleskiver med rigtige æbler