Klassiske kanelboller
Brød

Klassiske kanelboller

De skønne kanelboller smager godt til alle varme drikke. En mellemting mellem en bolle og en kage. De smager allerbedst, samme dag de er bagt, men de kan også fryses

Kanelboller 

(10 stk.)

INGREDIENSER TIL KANELBOLLER

15 g gær
½ dl lunkent vand
2 store æg
1 tsk. sukker
¼ tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
325 g hvedemel
100 g koldt smør
 
 
FYLD TIL KANELBOLLER
3 spsk. muscovadosukker (dark brown)
3 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
50 g smør
 
ENDVIDERE
sammenpisket æg
sukker
 
Kan du lide kanelboller? Så prøv også vores opskrift på kanelsnegle med kardemomme
 
Opskrift - sådan laver du kanelboller
 
1. Opløs gæren i vandet, og pisk æg, sukker, salt og kardemomme i.
2. Smuldr hvedemel og smør sammen til en grynet masse. Hæld gærvæsken i, og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time på køkkenbordet.
3. Rør fyldet sammen.
4. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 20 cm på et meldrysset bord. Smør fyldet på, så det dækker hele fladen. Fold dejen i 3 lag, ved at lægge den ene side ¹⁄₃ ind over og den anden side ovenpå. Skær dejen i 10 skiver på ca. 3 cm på tværs. Fold/sno hver strimmel til en knude, og kom dem i smurte muffinforme, evt. med papir i. Pensl med æg, drys med sukker, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag kanelbollerne midt i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
 
PRØV OGSÅ: Kringle med æble, kanel og ingefær
Læs mere om: