Brød og bagværk
13. september 2012

Katrineblommekage

Opskrift: En skøn kage med søde svesker, lige til at spise - passer perfekt til kaffen
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Katrineblommekage

Foto: Bjørn Jakobsen

Katrineblommekage

Ingredienser
(Til ca. 6 pers.)
300 g bløde svesker uden sten
Ca. 100 g mandler
½ l fløde 9 % (eller sødmælk)
6 æggeblommer
50 g sukker
½ stang vanilje
2 tsk kartoffelmel
Blød is eller flødeskum

LÆS MERE: Kager kan bruges til både kaffen, og desserten efter en skøn middag - få inspiration og se opskriften på 6 fine og himmelske kager, her

Fremgangsmåde
En god, gammel, dansk dessert:

Stik en mandel ind i hver sveske og læg dem i et lille ildfast fad.

Kog fløden op. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og kartoffelmel sammen og hæld den kogende fløde over.

Hæld tilbage i gryden og varm op under omrøring til lige før kogepunktet.

Hæld straks over sveskerne, som bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min., til kagen er fast og har fået lidt farve.

Serveres kold med is eller flødeskum til.

LÆS MERE: Lyst til mere kage til kaffen? Prøv SØNDAGs blommekage, se opskriften her

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs mere om:

Læs også