
Desserter
Blommekage
27. august 2010af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Søde, saftige blommer er skønne at spise, lige som de er, men prøv også at bruge dem i denne skønne blommekage. Blommekagen kan serveres med eller uden flødeskum. En klump vaniljeis smager også dejligt til.
TID: 25 min. + bagning
1 STOR KAGE
400 g blommer
3 æg
250 g sukker
75 g smør
2 dl yoghurt
250 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel blandet
med 2 tsk sukker
Topping:
100 g mel
100 g sukker
100 g smør
2 tsk kanel
Opskrift - sådan lavver du blommekage
1. Rengør og halvér blommerne og tag stenene ud.
2. Pisk æg og sukker skummende.
3. Smelt smørret og hæld yoghurten i, så det bliver afkølet.
4. Sigt mel og bagepulver i skiftevis med yoghurtsmørret.
5. Hæld dejen i en smurt form, læg blommerne over og drys med kanel og sukker.
6. Bland mel, sukker, smør og kanel sammen og fordel dejen over blommerne.
7. Bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
PRØV OGSÅ: Blommekage med kokos