blommekage
Desserter

Blommekage

af Louise Dandanell Ørsted 27. august 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Søde, saftige blommer er skønne at spise, lige som de er, men prøv også at bruge dem i denne skønne blommekage. Blommekagen kan serveres med eller uden flødeskum. En klump vaniljeis smager også dejligt til.

TID: 25 min. + bagning

1 STOR KAGE

400 g blommer3 æg250 g sukker75 g smør2 dl yoghurt250 g mel2 tsk bagepulver2 tsk kanel blandetmed 2 tsk sukker

Topping:

100 g mel100 g sukker100 g smør2 tsk kanel

 

Opskrift - sådan lavver du blommekage

1. Rengør og halvér blommerne og tag stenene ud.

2. Pisk æg og sukker skummende.

3. Smelt smørret og hæld yoghurten i, så det bliver afkølet.

4. Sigt mel og bagepulver i skiftevis med yoghurtsmørret.

5. Hæld dejen i en smurt form, læg blommerne over og drys med kanel og sukker.

6. Bland mel, sukker, smør og kanel sammen og fordel dejen over blommerne.

7. Bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

 

PRØV OGSÅ: Blommekage med kokos