Brød og bagværk
4. april 2011Karamelbrud
Lækkert, hjemmelavet slik, der er nemt at lave. Det vil vække jubel til kaffen, som dessert eller måske hos en kær ven i stedet for et påskeæg.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Jette Ladegaard
6 søde
Chokolade»kiks« Frugtkugler Kaffekugler Karamelbrud Kokosstænger Peanutstykker
Karamelbrud
Det skal du bruge:
2½ dl fløde
2½ dl sirup
250 g sukker
150 g nødder efter valg
Ca. 200 g mørk chokolade
TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV HER, OG VÆR DEN FØRSTE TIL AT FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER
Sådan gør du:
Kog fløde, sirup og sukker sammen, til du kan tage en kugleprøve:
Kom en dråbe karamel ned i et glas med koldt vand. Stivner den, er massen klar.
Rør hakkede nødder i og spred massen i et tyndt lag i en bradepande foret med bagepapir.
Stil køligt til det stivner, ca. 4 timer.
Smelt chokoladen og smør udover.
Stil køligt igen.
Hug karamellen i stykker med en tung kniv.