Brød og bagværk
20. november 2016

Kage med appelsin og krydderier

Med denne kage i ovnen vil duften af jul brede sig på kort tid - både ingefær, kardemomme, kanel og nelliker bidrager til den krydrede duft, mens appelsin frisker kagen op. Smager forrygende med flødeostglasur på, men er også dejlig med et lag tandsmør!
Af: Louise Dandanell Ørsted
Kage med appelsin og krydderier

Foto: Martin Tanggaard

En skøn kage med både julekrydderier og appelsin - den bliver din nye favorit! Den tager fem kvarter at bøde + tid til afkøling.

Du skal bruge:

2 usprøjtede appelsiner

175 g blødt smør

225 g brun farin

3 æg

250 g hvedemel

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt kardemomme

1 spsk. stødt kanel

½ tsk. stødte nelliker

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

Creme

200 g flødeost

1 dl appelsinmarmelade

Evt. flormelis

Prøv også denne krydderkage med æbler og en luksuriøs icing på toppen!

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175°.

Pil appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Blend appelsinkødet og skallen af den ene appelsin.

Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel med krydderier, natron og bagepulver og rør det i skiftevis med appelsinen.

Hæld dejen i en stor smurt sandkageform og bag kagen i 45 minutter. Lad kagen afkøle let i formen og herefter på en rist.

Rør flødeost og glasur sammen og smag evt. til med en smule flormelis. Server cremen til kagen eller fordel den på kagen.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.