Brød og bagværk
20. november 2016

Kage med appelsin og krydderier

Med denne kage i ovnen vil duften af jul brede sig på kort tid - både ingefær, kardemomme, kanel og nelliker bidrager til den krydrede duft, mens appelsin frisker kagen op. Smager forrygende med flødeostglasur på, men er også dejlig med et lag tandsmør!
Af: Louise Dandanell Ørsted
Kage med appelsin og krydderier

Foto: Martin Tanggaard

En skøn kage med både julekrydderier og appelsin - den bliver din nye favorit! Den tager fem kvarter at bøde + tid til afkøling.

Du skal bruge:

2 usprøjtede appelsiner

175 g blødt smør

225 g brun farin

3 æg

250 g hvedemel

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt kardemomme

1 spsk. stødt kanel

½ tsk. stødte nelliker

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

Creme

200 g flødeost

1 dl appelsinmarmelade

Evt. flormelis

Prøv også denne krydderkage med æbler og en luksuriøs icing på toppen!

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175°.

Pil appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Blend appelsinkødet og skallen af den ene appelsin.

Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel med krydderier, natron og bagepulver og rør det i skiftevis med appelsinen.

Hæld dejen i en stor smurt sandkageform og bag kagen i 45 minutter. Lad kagen afkøle let i formen og herefter på en rist.

Rør flødeost og glasur sammen og smag evt. til med en smule flormelis. Server cremen til kagen eller fordel den på kagen.

Læs også