Kage med appelsin og krydderier
Foto: Martin Tanggaard
En skøn kage med både julekrydderier og appelsin - den bliver din nye favorit! Den tager fem kvarter at bøde + tid til afkøling.
Du skal bruge:
2 usprøjtede appelsiner
175 g blødt smør
225 g brun farin
3 æg
250 g hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. stødt kanel
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
Creme
200 g flødeost
1 dl appelsinmarmelade
Evt. flormelis
Prøv også denne krydderkage med æbler og en luksuriøs icing på toppen!
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175°.
Pil appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Blend appelsinkødet og skallen af den ene appelsin.
Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel med krydderier, natron og bagepulver og rør det i skiftevis med appelsinen.
Hæld dejen i en stor smurt sandkageform og bag kagen i 45 minutter. Lad kagen afkøle let i formen og herefter på en rist.
Rør flødeost og glasur sammen og smag evt. til med en smule flormelis. Server cremen til kagen eller fordel den på kagen.