Brød og bagværk
16. september 2010Hjemmelavede krydderboller
En hjemmebagt krydderbolle til morgenbordet smager bare bedre end dem fra supermarkedet.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
12 stk.
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
½ tsk salt
½-1 tsk stødt kardemomme
1 tsk sukker
75 g smør
Ca. 250 g mel
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Prøv også:
Hjemmelavede kammerjunkereRoulade med yoghurt-flødecremeTa' med-kage med rababerkompotTilsæt æg, krydderier, sukker og blødt smør og ælt melet i.
Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i ca. 45 min.
Form til 6 boller, som efterhæver 15 min.
Bag ved 225 grader i ca. 15 min.
Afkøl, flæk med en skarp kniv og rist.