Desserter

Roulade med yoghurt-flødecreme

af Beagle Iuel-Brockdorff 3. september 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
En roulade med lækkert cremefyld vækker glæde hos de fleste. Få opskriften på roulade med yoghurt-flødecreme her

Vi kender alle den der roulade fra tanken, som ærlig talt ikke er særlig interessant. Og det er lidt ærgerligt, at roulade har fået ry om en kedelig kage. For en hjemmelavet roulade er faktisk rigtig lækker.

Prøv også:

Claires roulade med citroncreme Trøffelroulade med kaffe og cognac Chokolade-roulade

Her får du opskriften på en dejlig roulade med en skøn creme og friske jordbær.

Roulade med yoghurt-flødecreme

1 rouladeDet skal du brugeRouladebund:3 æg125 g sukker3 spsk vandKornene fra 1 stang vanilje120 g mel1 tsk bagepulverFyld:2 dl piskefløde2 dl græsk yoghurt2 spsk flydende honningCa. 10 jordbærSådan gør duRouladebund:Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt vand og vanilje.Vend sigtet mel og bagepulver i og spred dejen til din roulade ud på bagepapir, ca. 40x30 cm. Kanterne skal gerne være så lige som muligt, så din roulade står flot og skarpt.Bag bunden til din roulade ved 225 grader i 5-7 min.Læg bagepapir drysset med sukker på bordet, og vend den bagte rouladebund ud herpå. Træk bagepapiret af, vend det om og læg over bunden.Dæk bunden med viskestykke og afkøl den, inden du ruller din roulade sammen.Fyld:Pisk fløden og vend yoghurten i sammen med honning og jordbær i skiver. Fordel fyldet på den afkølede bund og rul den stramt sammen til en roulade.Server din hjemmelavede roulade med yoghurt-flødecreme sammen med en god kop te eller kaffe.Tip: Rouladebunden kan også bruges som lagkagebund. Skal du lave lagkage til en stor fødselsdag, kan du bage to-tre bunde, og så har du bunde til en kæmpe lagkage på størrelse med en bradepande.