Franske cremesnegle med rosiner
Brød og bagværk

Franske cremesnegle med rosiner

24. februar 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Det tager lidt tid at lave og rulle en wienerbrødsdej, men det giver nogle meget lækre snegle. Og denne dej er ret nem, det lover jeg dig. Disse er fyldt med creme og bløde rosiner, ligesom du kan få dem i Frankrig

(15-20 stk.)
DEJ:
1½ dl lunkent mælk
65 g smør
25 g gær (½ pakke)
1 spsk. sukker
1 nip salt
1 lille æg
325-350 g hvedemel (f.eks. kagemel fra Skærtoft Mølle)
120 g koldt smør i tynde skiver

FYLD:
2 dl rosiner, udblødte
1 brev Maizena Kagecreme
4 dl mælk (let el. sød)
evt. æg til pensling

Lun 1 dl af mælken, og smelt smørret i den. Kom resten af mælken i. Lad det blive håndvarmt, og rør gær, sukker og salt i. Kom mel i, lidt ad gangen sammen med ægget til en fin, blød dej, der æltes hurtigt sammen. Lad den hæve tildækket i ½ time. Rul dejen ud i en aflang firkant. Skær smørret i meget tynde skiver evt. med en osteskærer, og læg det på ²/3 af dejen, lidt fra kanten. Fold dejen ind over, så der bliver 3 lag med smør i midten. Rul igen forsigtigt ud, og fold dejen igen. Gentag 3 gange. Hvis det er svært at rulle, så læg det på køl i ½ time.
Lav en portion creme efter anvisning på posen, men brug KUN 4 dl mælk. Hæld vand over rosinerne, og lad dem stå i ½-1 time, til de er bløde. Lad dem dryppe af, og dup dem tørre.
Fordel creme og rosiner på dejen. Rul den forsigtigt sammen. Læg den evt. lidt på køl, og skær den ud i 2-3 cm tykke skiver. Læg dem på en plade til efterhævning i ca. ½ time. Pensl evt. med æg på kanterne. Bag sneglene midt i en 220° varm ovn i 15-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Chokoladelækkerier

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også