Daddel-konfekt-kage
Brød og bagværk

Daddel-konfekt-kage

7. marts 2011
af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
Daddel-konfekt-kagen er uden mel og sukker - chokoladen gør den sød, og æggehviderne får den til at hænge sammen.

Kagen er uden mel og sukker - chokoladen gør den sød, og æggehviderne får den til at hænge sammen.

Opskrift på daddel-konfekt-kage

TID: CA. 1 TIME

Det skal du bruge:

125 g dadler
75 hvid chokolade
100 g mørk chokolade
75 g mandler
50 g hasselnødder
50 g smør
3 æg

Tilbehør:
1 appelsin eller to mandariner
1 dl fløde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 185 grader.

Hak dadler, de to slags chokolade, mandler og hasselnødder fint i en foodprocessor eller i hånden.

Smelt smørret og rør det i.

Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i dejen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen - lidt ad gangen.

Beklæd et ovnfast fad eller en bageform (ca. 15 x 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen i ca. 45 min. og sæt til afkøling.

Skær appelsinen eller mandarinerne i både, som serveres til kagen sammen med flødeskum.

Læs også