Daddel-konfekt-kage
foto: Bjørn Jakobsen
Kagen er uden mel og sukker - chokoladen gør den sød, og æggehviderne får den til at hænge sammen.
Opskrift på daddel-konfekt-kage
TID: CA. 1 TIME
Det skal du bruge:
125 g dadler
75 hvid chokolade
100 g mørk chokolade
75 g mandler
50 g hasselnødder
50 g smør
3 æg
Tilbehør:
1 appelsin eller to mandariner
1 dl fløde
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 185 grader.
Hak dadler, de to slags chokolade, mandler og hasselnødder fint i en foodprocessor eller i hånden.
Smelt smørret og rør det i.
Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen - lidt ad gangen.
Beklæd et ovnfast fad eller en bageform (ca. 15 x 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen i ca. 45 min. og sæt til afkøling.
Skær appelsinen eller mandarinerne i både, som serveres til kagen sammen med flødeskum.
Prøv også: Jule-konfekt: Valnøddestænger
Prøv en af vores andre lækre chokolade-desserter:
2 chokolade-smørcremerBanankage42°Raw-brownieChokolade-rouladeChokolademousse