Brød og bagværk
3. februar 2015

Chokoladesnegle

Prøv SØNDAGs chokoladesnegle - ikke til at stå for!
Af: Katri Schröder
Chokoladesnegle

Foto: Kuvat Reetta Rasanen.

Tid:

45 min. + Afkøling (fyld): 1 time + Hævetid: 30 min. + 20 min. + Bagetid: 10-12 min.

Ingredienser:

16 stk.

1 portion grunddej - få opskriften her (link fjernet)

1 æg til pensling

Chokoladefyld:

¾ dl mælk

¾ dl piskefløde

1 dl sukker

1 spsk smør

100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Tilbered først fyldet:

Kog mælk, fløde og sukker op i en gryde. Tag af varmen og tilsæt smør og finthakket chokolade. Rør, til chokoladen smelter, og sæt det koldt i 1 time.

Lav en portion grunddej, men lad den kun hæve i 30 min. Få opskriften her

Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Pisk chokoladefyldet let og smør det jævnt ud over dejen.

Rul dejen sammen fra den lange led som roulade og skær den i 16 stykker.

Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min.

Sæt ovnen på 225 grader.

Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i 10-12 min. og server dem gerne, mens de stadig er bløde og lune.

Læs også