Brydebrød med urter
Brød og bagværk

Brydebrød med urter

11. oktober 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Når man først har brudt brødet og er gået i gang, er det svært at stoppe. Du kan godt spare på energien i aftensmåltidets øvrige elementer – brødet vil løbe med al opmærksomheden. Her får du opskriften på et lækkert brydebrød med urter

Brydebrød med urter

Tid: 20 minutter. Hævetid: 1½ time + 20 minutter. Bagetid: 20-25 minutterAntal: 2 små eller 1 stort brød DET SKAL DU BRUGE20 g gær4 dl vand3 + 4 spsk. olivenolie650 g hvedemel, gerne tipo 001½ tsk. salt1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. basilikum, bredbladet persille og oregano PRØV OGSÅ: Brydebrød med chokolade og nødder

Opskrift - sådan laver du brydebrød med urter

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt 3 spsk. olivenolie. Hæld melet i, og ælt godt og længe, til dejen har samlet sig og er blevet elastisk, brug gerne en røremaskine. Tilsæt salt i den sidste del af æltetiden. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time til dobbelt størrelse. Rul dejen tyndt ud med en kage-rulle, og fordel de resterende 4 spsk. olie og grofthakkede krydderurter ovenpå. Rul dejen sammen som en roulade, og skær 2-3 cm tykke skiver af den. Læg skiverne tilfældigt oven på hinanden i en smurt form, og lad brødet efterhæve tildækket i 20 minutter. Forvarm ovnen til 225°, og bag brødet i ovnen i 20-25 minutter. PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt, a la Blomsterberg

Læs også