Der er intet som at bage sit eget brød. Alene duften af nybagt brød er en fantastisk god grund til, at du skal give dig i kast med at bage brød.

Der er mange gode fordele ved at bage sit eget brød. Udover at du sparer turen til bageren, så kan du lave brødet, lige som du vil have det. Du har fuld kontrol over, hvilke ingredienser der er i brødet, og du bestemmer over, om du vil have det lyst, groft eller fyldt med solsikkekerner eller valnødder. Skal brødet være nemt? Og har du tid til, at dejen langtidshæver? Find den opskrift, der passer lige til dit behov.

På femina finder du et hav af opskrifter på forskellige typer brød. Her får du både opskrifter på søde fødselsdagsboller eller grovboller, brød og boller med surdej, foccacia, baguette, knækbrød og kiks.

Udover at hjemmebagt brød dufter og smager fantastisk, så er der også noget meditativt ved at bage sit eget brød. For godt brød tager tid, og måske kræver dejen, at du ælter den i op til ti minutter. De ti minutter kan du ikke tjekke Facebook, læse sms'er eller tømme vaskemaskinen.

Så er det bare at komme i gang med at bage.

Men husk: Slå ikke større brød op, end du selv kan bage.

Læs også