Mad
26. januar 2010Blomkåls-suppe med trøffel
Suppen er en fantastisk forret til en italiensk middag
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
150 g jordskokker
1 lille blomkål
25 g smør
2 dl god hønsebouillon
2 dl hvidvin
2 dl vand
2-2½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
PYNT:
trøffelolie
friskhøvlet trøffel
salt og friskkværnet peber
Rens jordskokkerne, og skær dem i skiver; del blomkålen i små buketter. Sautér begge dele klare i smørret, uden de tager farve. Tilsæt bouillon, hvidvin og vand, og lad det koge, til grøntsagerne er helt møre. Blend det hele. Hæld det tilbage i gryden; tilsæt piskefløden, og lad det koge, til suppen jævner. Smag til med salt og peber. Lad suppen simre ved svag varme indtil serveringen. Servér med lidt trøffelolie og høvlet trøffel. Giv et godt brød til.
Opskriften er til 4 personer