svinemedaljoner
Mad

Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

18. august 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Medaljonerne af svinemørbrad bliver ekstra saftige af at blive vendt i timianolie. Her får du opskriften på svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE600 g svinemørbrad1 lille bundt timian4 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber GRILLEDE GULERØDDER MED RISTET BOGHVEDE400 g små nye gulerødder1 spsk. olivenolie til stegning200 g hel boghvede2 dl hytteost1 bundt myntesalt og friskkværnet peber4 spsk. olivenolie PRØV OGSÅ: Svinemedaljoner med hotte bønner

Opskrift - sådan laver du svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

1. Skrub gulerødderne, og skær toppen af. Steg gulerødderne i olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Læg de grillede gulerødder på et fad. Rist boghvedekernerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Fordel hytteosten over gulerødderne, og drys med ristet boghvede. Hak mynten, og drys den over salaten. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. 2. Fjern sener fra mørbraden, og skær den i tykke skiver. Rør hakket timian sammen med olivenolie, salt og peber. Vend medaljonerne i timianolien, og steg dem på en (grill-)pande i 5 minutter på hver side. Servér sammen med gulerodssalaten.

Læs også