svinemedaljoner
Aftensmad

Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

18. august 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Medaljonerne af svinemørbrad bliver ekstra saftige af at blive vendt i timianolie. Her får du opskriften på svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede

Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE 600 g svinemørbrad 1 lille bundt timian 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   GRILLEDE GULERØDDER MED RISTET BOGHVEDE 400 g små nye gulerødder 1 spsk. olivenolie til stegning 200 g hel boghvede 2 dl hytteost 1 bundt mynte salt og friskkværnet peber 4 spsk. olivenolie   PRØV OGSÅ: Svinemedaljoner med hotte bønner

 

Opskrift - sådan laver du svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede 

  1. Skrub gulerødderne, og skær toppen af. Steg gulerødderne i olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Læg de grillede gulerødder på et fad. Rist boghvedekernerne på en tør pande i 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Fordel hytteosten over gulerødderne, og drys med ristet boghvede. Hak mynten, og drys den over salaten. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.   2. Fjern sener fra mørbraden, og skær den i tykke skiver. Rør hakket timian sammen med olivenolie, salt og peber. Vend medaljonerne i timianolien, og steg dem på en (grill-)pande i 5 minutter på hver side. Servér sammen med gulerodssalaten.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her

Tirsdag: Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta - Få opskriften her

Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her

Fredag: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat - Få opskriften her