Aftensmad

Svampesuppe med pestobrød

10. december 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
I mange supermarkeder kan du købe blandede svampe i sampak. Svampe danner et godt udgangspunkt for denne fyldige suppe. Du kan komme ekstra svampe i, men det er ikke nødvendigt. Prøv at bruge en aromatisk rosé, det er ikke dårligt

(4 personer)1 pakke svampe-miks, 250 gevt. 150 g brune champignoner1 løg, hakket1 fed hvidløg, hakket20 g smør1 tsk. paprika (stærk eller mild efter smag)1 kvist frisk timian2½ dl tør hvidvin eller rosé1 dl hk. fl. tomater2 stilke persille6 dl hønsebouillon1 dl cremefraiche 18 %2 tsk. majsstivelsesalt og kværnet peber2 spsk. hakket persilleTILBEHØR:flutes i skiver, ristet1 lille glas rød pestoRens svampene (brug så lidt vand som muligt), og skær dem i skiver eller mindre stykker. Gør de øvrige ting klar. Svits først løg og hvidløg i smørret, uden at de tager farve. Kom svampene ved, og rør, til de falder sammen. Drys paprika og timian over, og rør godt. Hæld vinen over, og lad det koge i et par minutter. Kom tomater, persillestilke og bouillon ved, og bring det hele i kog. Lad suppen simre under låg i ½ time.Fisk persillen og timianen op. Rør cremefraiche og majsstivelse godt sammen (uden at det klumper), og kom det i suppen. Lad det koge igennem i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Vend hakket persille i lige før servering. Servér sprøde stykker brød med pesto til.RELEVANTE LINKS