Aftensmad

Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

af Camilla Zarah Lawes 21. november 2011
Foto: Lars Ranek
Opskriften er en del af en komplet venindejulefokost - her får du opskriften på sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

Én eller to tynde skiver laks serveret sammen med den sprøde salat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret.(6 personer)600 g fersk laks i et helt stykke(bestilles hos din lokale fiskehandler)2 spsk. sukker2 spsk. salt KRYDDERIER:2 spsk. korianderfrø2 spsk. fennikelfrøcitronpeber SENNEPSVINAIGRETTE:3 spsk. grovkornet peber1 spsk. sherryvineddike6 spsk. olivenoliehavsalt og friskkværnet peberlidt sukker FENNIKELSALAT MED ÆBLE:1 lille fennikel skåret i helttynde skiver, på langs2 røde æbler, skåret i tynde både PYNT:1 lille bundt kørvel TILBEHØR:6 skiver ristet rugbrød Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad laksen stå i køleskabet i minimum 10 timer.Mal koriander- og fennikelfrø i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med citronpeber, og stil laksen tilbage i køleskabet i minimum 8 timer.Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker. Vend fennikel og æble i vinaigretten.Skær laksen i tynde skiver (uden skind), og servér den med lidt fennikelsalat pyntet med kørvel. Giv ristet rugbrød til.FLERE OPSKRIFTER