Aftensmad

Sprød salat med råmarinerede jordskokker og tranebær

af Lone Kjær 19. januar 2009
Foto Bjørn Jakobsen
En god og rustik salat, der er perfekt tilbehør til et godt stykke kød

TID: Ca. 20 min.

Råmarinerede jordskokker kræver, at man skrubber knoldene godt og skærer dem i ultratynde skiver.

500 g jordskokker3 spsk æbleeddike2 spsk ekstrajomfruolivenolie4 skalotteløg2 hjertesalat50 g soltørrede tranebærFriskkværnet peberLidt bredbladet persille

1. Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ultratynde skiver. Læg skiverne i en skål og hæld æbleeddike og olivenolie over. Drys med ½ tsk salt og lad jordskokkerne stå i ca. 30 min.

2. Hak skalotteløgene og vend dem med jordskokkerne.

3. Skyl salaten og anret den med jordskokker. Drys soltørrede tranebær over og krydr med peber. Top med bredbladet persille.

TIP: Fordi opskrifterne er beregnet som tilbehør, kan fedtenergiprocenten godt overstige de anbefalede 30%.

Energi pr. person: 200 kcal. Fordelt på: protein 8%, kulhydrat 57%, fedt 35%