sommersalat
Aftensmad

Sommersalat: 10 skønne sommersalater

9. januar 2022
af Redaktionen
Mangler du inspiration til en lækker sommersalat? Vi har samlet 10 af de lækreste sommersalater, som samtidig er nemme at lave. Du kan finde inspiration til både hverdagssalater eller de lidt specielle til forskellige lejligheder.

Mangler du inspiration til den helt perfekte sommersalat til grillmaden?

Eller vil du bare prøve at lave en anderledes salat end den traditionelle, som du har lavet utallige gange før?

Uanset hvad, så har vi samlet 10 lækre opskrifter på friske og anderledes sommersalater, som du kan servere for både gæster og til hverdag.

Se nedenfor og bliv inspireret til sommerens mad.

10 skønne og friske sommersalater

Sommersalat med laks og butterbean-dip

https://dk-femina-backend.imgix.net/2022-03-09/salat_med_laks_sommersalat.jpg

Leder du efter en salat med laks? Så får du lige her en frisk og nem salat, som kan spises som tilbehør eller som et måltid alene.

Sommersalat med citrus og granatæbler

https://dk-femina-backend.imgix.net/2022-03-09/syrlig_citrussalat_med_granataeble.jpg

Denne salat er lidt anderledes med dens syrlige smag - men den passer perfekt til resten af sommermaden. Her får du opskriften på syrlig citrussalat med granatæblekerner.

Frisk vandmelonsalat med ristet feta

https://dk-femina-backend.imgix.net/2022-03-09/madplan-maaltidssalat-med-vandmelon-og-ristet-feta.jpg

En salat der heller aldrig slår fejl er vandmelonsalat. Her får du den med et twist, da salaten indenholder brændte feta. Find opskriftren her.

Kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing

Kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing

Denne salat kan du lave både til gæsterne eller i hverdagen som et sundt måltid. Her kan du finde opskriften på rugkernesalat med vaniljedressing

Sommersalat med tomater og chorizoknas

Tomatsalat med chorizoknas

Denne tomatsalat har et anderledes twist med chorizopølse i. Du kan spise salaten alene som en ret, eller som tilbehør til enten grillmad eller andre retter. Du kan finde opskriften her.

Frisk rødkålssalat med appelsin og chili

Frisk rødkåls-salat med appelsin og chili

Elsker du chili? Så er denne salat lige noget for dig. Chilien sammen med appelsinerne gør det til en frisk salat, som du bare må prøve at lave. Du kan finde opskriften på sommersalaten her.

Sommersalat med kylling og kål

Salat med kylling og kål

Det sidste år er kål blevet et kæmpe hit, så hvorfor ikke proppe det i salaten? Denne enkle sommersalat er nem og lave og har et anderledes twist med dens sennepdressing. Find opskriften her.

Italiensk sommersalat med brød

panzanella italiensk brødsalat

Hvis du elsker det italienske køkken, så skal du helt sikkert prøve denne friske sommersalat, der har et strejf af italien. Her får du opskriften på italiensk brødsalat.

Thai-beef-salat med peanutdressing

thai-beef-salat

Denne thai-beef-salat smager himmelsk med dens unikke peanutdressing, som du og dine gæster med garanti ikke kan få nok af. Find opskriften på den anderledes thailandske sommersalat her.

Grøn sommersalat med fersken, parmaskinke, mozzarella og basilikum

Grøn salat med mozzarella

Denne klassiske grønne salat er et sikkert valg både til hverdagen er til festlige lejligheder. Du kan altid skifte parmaskinken ud med andre former for kød eller helt undlade. Find opskriften på sommersalaten her.

Læs også