Aftensmad

Sildetatar a la Benedict

af Redaktionen 22. marts 2010
Denne opskrift vandt 2. præmien i SØNDAGs store sildekonkurrence 2010. Dommernes vurdering: Dejligt med alle de mange krydderurter i marinaden, og en sjov kombination med to slags sild.

Indsendt af Per Saul, Aulum

Pr. person:1 marineret sild1 kryddersild2 forårsløg2 spsk friskhakket persille1 spsk friskhakket timian2 tsk kapers2 tsk dijonsennep2-3 tsk god mayonnaise

Prøv også:

Desuden:1 æg2-3 spsk hollandaisesauce1 skive bondebrødSmørFrisk brøndkarse til pynt

Dup først de to slags sild med køkkenrulle og skær dem derefter i meget små stykker.

Hak forårsløgene fint og bland dem med persille, timian, hakkede kapers og sennep.

Kom sildestykkerne i og tilsæt mayonnaisen lidt ad gangen, indtil konsistensen er passende.

Tartaren må ikke blive for tynd.

Anbring tartaren i en 5-6 cm høj ringform på en tallerken.

Pocher ægget.

Løft ringformen og læg det pocherede æg forsigtigt oven på tataren. Øs saucen over ægget, og server straks med et smurt stykke bondebrød og lidt brøndkarse.

Sildetatar a la Benedict er både lækker som frokostret og som forret, fx hvis påskemiddagen står på lammekølle.