

Aftensmad
Sild med appelsin, anis og kardemomme
19. december 2012af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Velsmagende sild, der med sine krydderier smager af jul - prøv dem til julefrokosten
Sild med appelsin, anis og kardemomme (Tid: 10 min. + Hviletid: 2-3 dage)
Ingredienser3 dl friskpressetappelsinsaft2 dl æblecidereddike350 g rørsukkerTynde strimler skalaf øko-appelsin5 stjerneanis5 kapsler kardemomme20 hele rosa peberkorn2 laurbærblade500 g saltede sildefileter (udvandede)
FremgangsmådeBland appelsinsaft, eddike og sukker med alle krydderierne og lad det koge i ca. 10 min.
Tag fra varmen og afkøl helt. Skær sildefileterne i rustikke stykker, og læg dem i et skoldet opbevaringsglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.
Servér dem på godt rugbrød med fedt og dryp evt. med lidt lage.
Læs også

Underholdning