Aftensmad

Sild med appelsin, anis og kardemomme

19. december 2012
af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Velsmagende sild, der med sine krydderier smager af jul - prøv dem til julefrokosten

Sild med appelsin, anis og kardemomme (Tid: 10 min. + Hviletid: 2-3 dage)

Ingredienser3 dl friskpressetappelsinsaft2 dl æblecidereddike350 g rørsukkerTynde strimler skalaf øko-appelsin5 stjerneanis5 kapsler kardemomme20 hele rosa peberkorn2 laurbærblade500 g saltede sildefileter (udvandede)

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

FremgangsmådeBland appelsinsaft, eddike og sukker med alle krydderierne og lad det koge i ca. 10 min.

Tag fra varmen og afkøl helt. Skær sildefileterne i rustikke stykker, og læg dem i et skoldet opbevaringsglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.

Servér dem på godt rugbrød med fedt og dryp evt. med lidt lage.

LÆS MERE: Duften af appelsiner giver i sig selv julestemning, så skal du bruge lidt julestemning ved morgenbordet, kan du prøve at lave denne nemme og smagfulde appelsin-marmelade