Aftensmad

Rødbedesuppe med persillepesto

16. september 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Du forbinder måske rødbedesuppe med den klassiske russiske suppe borsjtj. Opskriften på denne rødbedesuppe er med creme fraiche og en frisk persillepesto

Tid: 15 min.2-4 pers.

Rødbedesuppe1 løg2 fed hvidløgOlivenolie300 g skrællet rødbede½ bagekartoffel½ tsk spidskommen1 laurbærblad1 spsk sherryvineddike¾ liter bouillonSalt, peber4 tsk creme fraiche 18%

Persillepesto1 fed hvidløg½ liter persilleblade, ca. 30 g25 g valnøddekerner½ dl olivenolie

Kan du bare ikke få nok af rødbede? Vi har samlet 5 opskrifter med rødbede til dig

Rødbedesuppe - sådan gør duSauter hakket løg og hvidløg i olivenolie. Skær rødbeder og kartoffel i terninger og tilsæt sammen med spidskommen, laurbær, vineddike samt bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i 30 min. til grøntsagerne er møre.Kassér laurbærbladet og blend rødbedesuppen. Smag til med salt og peber.

Persille-pestoFindel hvidløg, persilleblade, valnødder og olivenolie i en multihakker, til pestoen har en grov konsistens. Smag til med salt.

Servér rødbedesuppen rygende varm med lidt persillepesto samt creme fraiche på toppen.

Læs også: Nem grøntsagssuppe med gedeostebrød