Aftensmad

Rødbedesalat med beluga-linser og tranebær

af Lone Kjær 22. september 2009
Kogte rødbeder smager fantastisk i salater, ikke mindst når man vender dem med de små sorte beluga-linser, soltørrede tranebær og salattern.

Tid ca. 30 min. + kogetid

750 g rødbeder100 g beluga-linser1 fed hvidløg3 dl vand1 bundt bredbladet persille50 g græskarkerner100 g salattern, fx Løgismose 5%50 g soltørrede tranebærSalt og peber

Vinaigrette:1½ spsk olivenolie½ spsk eddike1 tsk dijonsennep1 tsk sukker

Tilbehør:Groft brød, 200 g

1. Kog rødbederne møre - kogetiden kan variere fra 30 min. til 1 time, afhængig af størrelsen.

2. Skyl linserne, kom dem i en gryde sammen med det pressede hvidløg og hæld vand på. Bring linserne i kog og kog ved svag varme under låg i ca. 20 min.

3. Gnub skindet af rødbederne, mens de stadig er lune. Afkøl og skær rødbederne i både eller terninger.

4. Skyl persillen og hak den. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd.

5. Vend rødbederne med linser, bredbladet persille, salattern, ristede græskarkerner og soltørrede tranebær. Krydr med salt og peber.

6. Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten.

7. Servér salaten med brød.

Energi pr. person 530 kcal.

Fordelt på: protein 18%, kulhydrat 55%, fedt 27%

Tip: Sorte beluga-linser kaldes også for vegetarernes kaviar. De små sorte linser er meget velsmagende og delikate. De fås økologiske i helsekostforretninger.

Prøv flere opskrifter her