Aftensmad

Rejespyd med sursød sauce

af Beagle iuel-brockdorff 27. juni 2011
En asiatisk inspireret og frisk tilføjelse til grillmiddagen!

En asiatisk inspireret og frisk tilføjelse til grillmiddagen!

REJESPYD MED SURSØD SAUCE

Ingredienser

16-20 pillede tigerrejer

½ citrongræs

1 fed hvidløg

½ dl limesaft

½ dl olie

1 lille spsk honning

2 spsk soja

Sauce:

½ rød peberfrugt

¼ agurk

2 spsk eddike

1 tsk sukker

Lidt sambal oelek (stærkt chiliprodukt på glas)

Fremgangsmåde

Læg rejerne i en skål og tilsæt finthakket citrongræs, presset hvidløg, limesaft, olie, honning og soja.

Stil på køl i ca. 2 timer.

Skær peberfrugt og agurk i små terninger og rør med det øvrige. Smag til.

Dup rejerne i køkkenrulle og sæt dem på spyd.

Grill ved god varme 1-2 min. på hver side.

Servér med sauce og evt. ris til.  

6 LÆKRE GRILLSPYD

Auberginespyd med feta Krydrede lammespyd Kyllingesatay med peanutsauce  

Laksespyd med bacon og pestoOksespyd med tomatmarinadeRejespyd med sursød sauce