Aftensmad

Rejespyd med chilimayo og agurkesalat

2. juni 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften på rejespyd med chilimayo og agurkesalat

Rejespyd med chilimayo og agurkesalat til 4 personer

Du kan med stor fordel marinere rejerne, dagen før de skal grilles.   INGREDIENSER 24 stk. sorte tigerrejer (fra frost) 3 fed hvidløg 3-4 spsk. sød chilisauce saft af 2 limefrugter 6 spsk. smagsneutral olie 3 spsk. fiskesauce   AGURKESALAT 1 agurk 3 dl vand 9 spsk. lagereddike 3 spsk. sukker salt og friskkværnet peber 1 rødløg 1 bundt frisk koriander   CHILIMAYO 10 spsk. god mayonnaise 2 spsk. sød chilisauce   TILBEHØR 250 g jasminris  

Opskrift - sådan laver du rejespyd med chilimayo og agurkesalat

  1. Tø rejerne op. Bland presset hvidløg, chilisauce, limesaft, olie og fiskesauce i en frysepose. Læg rejerne i posen, og lad dem marinere på køl mindst 1 time.   2. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.   3. Agurkesalat: Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Kog vandet op; rør eddike og sukker i, og afkøl. Smag til med salt og peber. Hak rødløg fint; bland det med agurken, og hæld sukkerlagen over. Drys salaten med koriander ved servering.   4. Chilimayo: Bland mayonnaise og chilisauce.   5. Sæt de marinerede tigerrejer på spyd, og steg dem i 4-5 minutter på en varm grill. Servér med agurkesalat, chilimayo og ris.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bøffer med avocado-mango-salsa og nye kartofler - Få opskriften her

Grillet laks med mynte-ærte-puré - Få opskriften her

Grillet tunbøf med bønnesalat - Få opskriften her

Grillede grøntsager med basilikumdressing og pasta - Få opskriften her