portobellosvampe
Aftensmad

Portobellosvampe med pasta

8. oktober 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
En simpel, cremet pastaret kan være alt, hvad man drømmer om på en travl tirsdag. Få opskriften på portobellosvampe med pasta

Portobellosvampe med pasta til 4 personer

Tid: 30 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 250 g portobellosvampe 1 skalotteløg 2 spsk. smør + 2 spsk. olivenolie til stegning 2 dl hvidvin 2½ dl piskefløde   TILBEHØR 400 g pasta, f.eks. konkylier 8 skiver parmaskinke 1 bundt bredbladet persille  

Opskrift - sådan laver du portobellosvampe med pasta

  1. Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Steg parmaskinken sprød på en tør pande, og læg den til side.   2. Rens svampene, og skær dem i skiver. Pil og hak skalotteløg. Smelt smør og olie på panden. Svits løget, til det bliver klart. Tilsæt svampe, og lad dem stege med i 6-7 minutter – rør ikke for meget i panden, men vend svampene rundt efter 3-4 minutter. Hæld hvidvin på panden, og lad den koge ind i nogle minutter. Tilsæt fløde, og kog ind, til saucen tykner.   3. Servering: Hæld vandet fra den friskkogte pasta, og vend pastaen i svampesaucen på panden. Skyl og hak persillen, og vend den i retten. Smuldr den sprøde parmaskinke over retten lige før servering.   TIP: De store, flotte portobellosvampe kan næsten gøre det ud for kød, så retten fungerer også fint som vegetarisk ret, hvis du udelader skinken.   Få indkøbslisten til denne uges madplan her

 

Mandag: Kyllingefilet med butternutsquash og dadler - Få opskriften her

Onsdag: Ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré - Få opskriften her

Torsdag: Gratin med butternutsquash og gedeost - Få opskriften her

Fredag: Braiseret svinemørbrad med rodfrugter - Få opskriften her