

Aftensmad
Pinkmarmorerede æg på påskebordet
27. marts 2013af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Gør lidt ekstra ud af æggene og farv dem pink med rødbedesaft - det ser både spændende og indbydende ud
Pinkmarmorerede, salte æg (Tid: 50 min. inkl. kogetid)
Ingredienser(4 pers.)100 g salt1 l kogende vand500 g rødbeder8 æg4 stk. hjertesalat2 spsk rygeost6-8 skiver parmaskinke3 spsk pinjekerner
FremgangsmådeSkræl rødbederne og riv dem groft. Kom dem i en gryde med salt og vand og lad det hele koge i 40 min.
Si rødbeden fra og lad det salte rødbedevand køle af på køkkenbordet.
Kog æggene i en gryde i almindeligt vand i 20 min. Bank æggeskallen let, læg æggene i rødbedevandet i en lufttæt beholder og sæt dem i køleskab i 2-3 dage inden servering.
Servér de flotte marmorerede æg i en salat rørt med rygeost og pyntet med ristet parmaskinke og pinjekerner.
Læs også

Kongehuset