Aftensmad

Pasta med persille og ansjoser

31. oktober 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pasta med persille og ansjoser. Få opskriften her

Pasta med persille og ansjoser til 2 personer (20 min)

Simple pastaretter er ofte de bedste! Dette er så simpelt og virkelig godt. Og gå ikke i panik over ansjoserne. De smager ikke på den måde af fisk, men giver retten en god dybde!

INGREDIENSER4 ansjoser4 fed hvidløg i tynde skiverolivenolie1 tsk. chiliflager250 g frisk pasta, gerne fuldkornspastamere olivenoliemasser af hakket bredbladet persillesalt og peberlidt fintrevet citronskal

TILBEHØRmasser af sprød salatSæt vand over til pasta.

Opskrift - sådan laver du pasta med persille og ansjoser

1. Hak ansjoserne, og rist ansjoser og hvidløg i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande. Ansjoserne skal nærmest smelte, og hvidløget må gerne tage en smule farve. Tilsæt chiliflager.

2. Kog imens pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Kom pastaen på panden med en smule kogevand (½-1 dl). Vend det hele sammen. Sluk for blusset, og vend rigeligt persille i. Smag til med salt, peber og citronskal, og servér straks med sprød salat til.

TIP: Jeg kan lide retten som en hovedret, men du kan sagtens servere pasta først og derefter et stykke kød med salat til. A la ligesom-i-Italien.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med svinekød - Få opskriften her

TORSDAG: Laks i rød karry - Få opskriften her

FREDAG: Citronkylling i fad med ansjoser