pasta kødsovs
Aftensmad

Pasta med kødsovs

af Ulla Nielsen 26. marts 2007
PASTA MED KØDSOVSog bønne-tomatsalat4 portionerKødsovs1 læg1 stor gulerod1 squash1 spsk olivenolie500 gram hakket oksekød, 10-12% fedt1 lille håndfuld

PASTA MED KØDSOVSog bønne-tomatsalat4 portionerKødsovs1 læg1 stor gulerod1 squash1 spsk olivenolie500 gram hakket oksekød, 10-12% fedt1 lille håndfuld frisk basilikum3 kviste frisk timian, plukket2 fed hvidløg2 dåser hakkede tomaterEvt. 1 dl koldt vand1 lille tsk groft saltFriskkærnet peberEvt. citronsaftBønne-tomatsalat1 spsk olivenolie300 gram frosne bønner, fx haricot verts1 fed hvidløg10 cherrytomater50 gram ristede pinjekernerparmesanost i flager tilbehør300 gram tørret pasta, fx rør Sådan gør du - kødsovsPil og riv løget på den grove side af råkostjernet. Skræl og skyl guleroden. Skyl squashen. Riv også de groft. Varm olien i en tykbundet gryde og svits først løget, til det har skiftet farve. Kom gulerod og squash i gryden. Skyl og hak basilikumbladene og tilsæt dem sammen med de skyllede timianblade og presset hvidløg.Kom de hakkede tomater ved, og rør rund.Kog kødsovsen i mindst en halv time ved svag varme under låg. Rør af og til. Tilsæt lidt vand, hvis kødsovsen er for tør. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.Sådan gør du - Bønne-tomatsalatVarm olien på en stor pande. Tilsæt de frosne bønner og svits tre-fire minutter. Tilsæt presset hvidløg og svits endnu et par minutter. Smag og bedøm, om bønnerne er færdige. Hæld bønnerne i en skål. Skær cherrytomaterne midt over, og bland dem med bønnerne. Hak de ristede pinjekerner groft og tilsæt dem sammen med osteflagerne som topping på salaten.Salatens ingredienser kan også serveres hver for sig, hvis børnene hellere vil spise de sådan.Prøv også:Pirogger a la MexicoPizza