Aftensmad

Pasta a la Toscana

af Lone Kjær 29. december 2009
Foto: Bjørn Jakobsen
I Toscana er pasta med hakket svinekød og tomater en fast del af mad-repertoiret. Retten er simpel, nem og utrolig velsmagende.

TID: 30 min. Til 2 personer1 løg1 grøn chili250 g champignon4 skiver parmaskinke1 spsk olivenolie1 fed hvidløg1 tsk tørret timian1 tsk tørret oregano300 g hakket svinekød, max. 6% fedt1 dåse cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)Salt og peber300 g pasta, fx penne

Prøv også:

25 g hel parmesanostReven skal af 1 økologisk citron1 potte frisk timian

1. Hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint. Rens og skær champignonerne i skiver. Skær parmaskinken i små stykker.

2. Varm olien i en gryde og vend løg, chili, parmaskinke, champignon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet og brun det.

3. Tilsæt cherrytomaterne, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og servér den med svinekød, høvlet frisk parmesanost, citronskal og frisk timian.

TIP: Svinekød fås med helt ned til kun 6% fedt. Det er dyrere end kød med højere fedtprocenter, men til gengæld sparer du på fedtet, samtidig med at kødet ikke svinder ind til det rene ingenting, når det tilberedes.

TIP: Cherrytomater fås på dåse i velassorterede supermarkeder. Tomaterne er hele og yderst delikate.

Energi pr. person: 500 kcal.Fordelt på: protein 26%,kulhydrat 52%, fedt 22%