Pasta a la Toscana

29. december 2009
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
I Toscana er pasta med hakket svinekød og tomater en fast del af mad-repertoiret. Retten er simpel, nem og utrolig velsmagende.

TID: 30 min. Til 2 personer

1 løg
1 grøn chili
250 g champignon
4 skiver parmaskinke
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
300 g hakket svinekød, max. 6% fedt
1 dåse cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
Salt og peber
300 g pasta, fx penne

Prøv også:


25 g hel parmesanost
Reven skal af 1 økologisk citron
1 potte frisk timian

1. Hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint. Rens og skær champignonerne i skiver. Skær parmaskinken i små stykker.

2. Varm olien i en gryde og vend løg, chili, parmaskinke, champignon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet og brun det.

3. Tilsæt cherrytomaterne, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og servér den med svinekød, høvlet frisk parmesanost, citronskal og frisk timian.

TIP: Svinekød fås med helt ned til kun 6% fedt. Det er dyrere end kød med højere fedtprocenter, men til gengæld sparer du på fedtet, samtidig med at kødet ikke svinder ind til det rene ingenting, når det tilberedes.

TIP: Cherrytomater fås på dåse i velassorterede supermarkeder. Tomaterne er hele og yderst delikate.

Energi pr. person: 500 kcal.
Fordelt på: protein 26%,
kulhydrat 52%, fedt 22%