Aftensmad

Nudelsuppe med svinekød og grønkål

11. februar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Ugens onsdagsopskrift er nudelsuppe med svinekød og grønkål. Få opskriften her

Nudelsuppe med svinekød og grønkål til 4 personer (40 min)

Dejlig, klar suppe med asiatisk islæt. Du kan bruge kylling eller kalkun i stedet for svinemørbrad.   INGREDIENSER 400 g svinemørbrad 2 spsk. sesamolie til stegning 1 cm frisk ingefær 1 fed hvidløg 2 spsk. fiskesauce 2 spsk. sojasauce 1 l kyllinge- eller grøntsagsbouillon 200 g frisk grønkål (plus ekstra til serveringen) 75 g risnudler   TIL SERVERING 2 spsk. frisk mynte 2 spsk. frisk koriander 60 g bønnespirer 1 limefrugt   Opskrift - sådan laver du nudelsuppe med svinekød og grønkål   1. Afpuds mørbraden, og skær kødet i strimler. Steg det i sesamolie i en tykbundet gryde med revet ingefær og hakket hvidløg. Tilsæt fiskesauce, sojasauce og bouillon. Lad suppen simre under låg i 30 minutter.   2. Skyl grønkålen grundigt, og skær den i fine strimler. Læg grønkål og nudler i suppen, når der er 5 minutter tilbage af kogetiden. Tjek, at nudlerne er møre, og servér suppen skoldhed med et drys ekstra grønkål, friskhakket mynte og koriander, skyllede bønnespirer og lidt friskpresset limesaft.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Perlebygsuppe med kødboller - Få opskriften her

Kartoffelsuppe med kokosmælk og linser - Få opskriften her

Muslingesuppe med kartoffelfritter og chilimayo - Få opskriften her

Tomatsuppe med ristet rødfisk - Få opskriften her