Aftensmad

Misosuppe med svampe og kylling

af Louisa Lorang 26. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er misosuppe med svampe og kylling. Få opskriften her

Miso er fermenterede sojabønner og ideelt at bruge som en naturlig og sund bouillon. Jeg køber miso i helsekosten, men nu kan du købe det online, f.eks. hos naturesource.dk2 kyllingebryster1 l kogende vand2-3 portobellosvampelidt olie til stegningsalt100 g nudler2 porrer i tynde skiver3 gulerødder i skiver2-3 spsk. mørk miso(gerne med byg)lidt kogende vandsojaSkær kyllingen i strimler, og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad dem simre i 6-7 minutter. Skær imens svampene i skiver, og rist dem i olie på en varm pande. Krydr med salt.Kom nudlerne i gryden med kyllingekødet, og lad dem koge møre, samtidig med at kyllingen bliver gennemtilberedt. Kom porrer og gulerødder med det sidste minut.Rør misoen ud i lidt kogende vand. Sluk for suppen, og rør den i. Smag til med salt.Kom svampene i to varme skåle; hæld suppen over, og servér straks.Opskriften er til 2 personer. TIP: Jeg rører misoen ud i lidt kogende vand og tilsætter den til sidst, på den måde bevares flest mulige næringsstoffer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER