Miso-glaseret laks med nudelsalat
Mad

Miso-glaseret laks med nudelsalat

12. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopsrkift er miso-glaseret laks med nudelsalat. Få opskriften her

Miso-glaseret laks med nudelsalat til 2 personer (30 min)

Miso er en fermenteret sojapasta, der kan købes i helsekosten og velassorterede supermarkeder. Den er rig og dyb i smagen og virkelig god til fisk, som her. INGREDIENSER1 spsk. mørk miso½ spsk. honning1 tsk. fintrevet ingefær1 tsk. sesamolie300-400 g laks uden skind og ben NUDELSALAT100 g fuldkornsnudlersalt¼ dl limesaft1 tsk. sesamolie2 tsk. sukker2 spsk. soja1 rød chili, finthakket (eller efter smag)½ bundt forårsløg, hakket1 håndfuld mynte, plukket2 gulerødder i tynde strimler50 g mizunasalat Opskrift - sådan laver du miso-glaseret laks med nudelsalat 1. Rør miso, honning, ingefær og sesamolie sammen. Del laksen i 2-4 stykker, og sæt den på en bageplade. Top med misoblandingen, og bag laksen ved 175° i ca. 15 minutter, eller til den er tilberedt. 2. Kog imens nudlerne i saltet vand, til de er akkurat møre. 3. Rør lime med sesamolie, sukker, soja og chili. Vend nudlerne i dressingen sammen med forårsløg, mynte, gulerodsstrimler og salat. 4. Servér straks laksen med salat til. TIP: Miso er også god som suppe, i mayonnaise og i dressinger.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grønkålssuppe med honning og peberbacon - Få opskriften her

TIRSDAG: Citronmarinerede svinespyd med tabouleh - Få opskriften her

ONSDAG: Old school sandwich med grønkål - Få opskriften her

FREDAG: Bøf med salviesmør og varm rødbedesalat - Få opskriften her

Læs også