Aftensmad

Miso-glaseret laks med nudelsalat

12. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopsrkift er miso-glaseret laks med nudelsalat. Få opskriften her

Miso-glaseret laks med nudelsalat til 2 personer (30 min)

Miso er en fermenteret sojapasta, der kan købes i helsekosten og velassorterede supermarkeder. Den er rig og dyb i smagen og virkelig god til fisk, som her.   INGREDIENSER 1 spsk. mørk miso ½ spsk. honning 1 tsk. fintrevet ingefær 1 tsk. sesamolie 300-400 g laks uden skind og ben   NUDELSALAT 100 g fuldkornsnudler salt ¼ dl limesaft 1 tsk. sesamolie 2 tsk. sukker 2 spsk. soja 1 rød chili, finthakket (eller efter smag) ½ bundt forårsløg, hakket 1 håndfuld mynte, plukket 2 gulerødder i tynde strimler 50 g mizunasalat   Opskrift - sådan laver du miso-glaseret laks med nudelsalat   1. Rør miso, honning, ingefær og sesamolie sammen. Del laksen i 2-4 stykker, og sæt den på en bageplade. Top med misoblandingen, og bag laksen ved 175° i ca. 15 minutter, eller til den er tilberedt.   2. Kog imens nudlerne i saltet vand, til de er akkurat møre.   3. Rør lime med sesamolie, sukker, soja og chili. Vend nudlerne i dressingen sammen med forårsløg, mynte, gulerodsstrimler og salat.   4. Servér straks laksen med salat til.   TIP: Miso er også god som suppe, i mayonnaise og i dressinger.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grønkålssuppe med honning og peberbacon - Få opskriften her

TIRSDAG: Citronmarinerede svinespyd med tabouleh - Få opskriften her

ONSDAG: Old school sandwich med grønkål - Få opskriften her

FREDAG: Bøf med salviesmør og varm rødbedesalat - Få opskriften her