Aftensmad

Rød linsesuppe

3. december 2008
af Ulla Nielsen
LINSESUPPE (Dalsuppe)4 personer2 løg1 spsk olie1-2 fed hvidløg2 tsk garam masala eller anden god, kraftig karry1 tsk gurkemeje3/4 liter vand2 dl røde

LINSESUPPE (Dalsuppe)4 personer2 løg1 spsk olie1-2 fed hvidløg2 tsk garam masala eller anden god, kraftig karry1 tsk gurkemeje3/4 liter vand2 dl røde linser1 spsk fintrevet frisk ingefærsalt og peberlime- eller citronsaftLinsesuppe - sådan gør duSkræl og hak løgene groft.Opvarm olien, svits løg, presset hvidløg og karry i olien i ca. to minutterTilsæt vandet og bring i kog.Skyl linserne i flere hold vand.Dryp dem af i en sigte.Når vandet koger, tilsættes linserne. Bring i kog igen.Skræl og riv ingefæren fint. Tilsættes suppen.Læg låg på gryden og skru ned. Lad supppen simre i ca. 20 minuter.Blend suppen i gryden med en stavblender. Smag til med salt, peber og lime- og citronsaft. Læs også:SquashtærteGrillspyd med hakket kød