Aftensmad

Laks i rød karry

31. oktober 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er laks i rød karry. Få opskriften her

Laks i rød karry til 2 personer (30 min)

Tilberedningstiden afhænger af, om du serverer nudler eller ris til retten.

INGREDIENSERlidt olie til stegning1-2 rød karrypasta, f.eks. fra Blue Dragon1 ds. kokosmælk (400 ml)saft af 1 lime1-2 spsk. fiskesauce1 tsk. sukker

LAKS300 g laks uden skind og benlidt mellidt olie til stegning

GRØNTlidt olie til stegning2 gulerødder i skrå skiver½ bundt forårsløg, snittede100 g sukkerærter1 peberfrugt i strimler½ tsk. sukker1 tsk. fiskesauce

TILBEHØRkogte ris eller nudler

Opskrift - sådan laver du laks i rød karry

1. Varm olien i en kasserolle, og steg karrypastaen. Tilsæt kokosmælk; lad det koge op, og smag til med limesaft, fiskesauce og sukker. Lad saucen stå og småkoge i 10-15 minutter.

2. Del laksen i 4 lige store stykker. Vend den i mel, og steg den gylden og akkurat gennemstegt i olie på en varm pande.

3. Varm en wok, til den ryger. Tilsæt olie, og steg grøntsagerne i den varme wok. Start med gulerødderne, der skal have ca. 1 minut, tilsæt derefter resten af grøntsagerne, og giv dem yderligere 1 minut. De skal stadig være meget sprøde. Tilsæt sukker og fiskesauce, og anret grøntsagerne i dybe tallerkener. Anret laksen ovenpå; overhæld med karrysauce, og pynt med fintsnittet forårsløg. Servér straks, evt. med kogte ris eller nudler.

TIP: Du kan sagtens bruge en anden fisk til retten, f.eks. sej, torsk eller kuller.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med persille og ansjoser - Få opskriften her

TIRSDAG: Oksekød og grønne bønner i rød karry - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med svinekød - Få opskriften her

FREDAG: Citronkylling i fad med ansjoser