rispilaf
Mad

Krydret rispilaf med kylling og fennikel

14. september 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 37: Ugens torsdagsopskrift er krydret rispilaf med kylling og fennikel. Få opskriften her

Krydret rispilaf med kylling og fennikel til 4 personer

Tid: 30 minutter.

Gurkemeje giver rispilaffen en smuk gul farve.

DET SKAL DU BRUGE500 g kyllingeinderfiletsalt og friskkværnet peber2 spsk. olivenolie til stegning RISPILAF200 g jasminris1 skalotteløg1 fed hvidløg1 fennikel2 spsk. olie til stegning½ tsk. stødt koriander½ tsk. stødt gurkemeje4 dl fjerkræbouillonsalt og friskkværnet peber DRYS50 g mandler2-3 kviste bredbladet persille

Opskrift - krydret rispilaf med kylling og fennikel

1. Rispilaf: Skyl risene i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg helt fint. Rens fennikel, og snit den fint, evt. på et mandolinjern. Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt fennikel, og steg videre i 4-5 minutter. Krydr med koriander og gurkemeje, og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det dufter. Tilsæt ris, og steg i 3 minutter, til risene bliver klare. Hæld bouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, skru ned for varmen, og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet. Tag gryden fra varmen, og løsn risene med en gaffel. Dæk gryden med et foldet rent viskestykke, og lad risene trække i 10 minutter. 2. Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Tag dem fra panden. Skyl og tør panden. 3. Drys: Rist mandlerne på den tørre pande. Lad dem køle af, og hak dem groft. Skyl og nip persillen. Servér kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og persille. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/madplan_artikel_banner_620x150_1.jpg

Læs også