rispilaf
Aftensmad

Krydret rispilaf med kylling og fennikel

14. september 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 37: Ugens torsdagsopskrift er krydret rispilaf med kylling og fennikel. Få opskriften her

Krydret rispilaf med kylling og fennikel til 4 personer

Tid: 30 minutter. 

Gurkemeje giver rispilaffen en smuk gul farve.

DET SKAL DU BRUGE 500 g kyllingeinderfilet salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie til stegning   RISPILAF 200 g jasminris 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 1 fennikel 2 spsk. olie til stegning ½ tsk. stødt koriander ½ tsk. stødt gurkemeje 4 dl fjerkræbouillon salt og friskkværnet peber   DRYS 50 g mandler 2-3 kviste bredbladet persille  

Opskrift - krydret rispilaf med kylling og fennikel

  1. Rispilaf: Skyl risene i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg helt fint. Rens fennikel, og snit den fint, evt. på et mandolinjern. Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt fennikel, og steg videre i 4-5 minutter. Krydr med koriander og gurkemeje, og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det dufter. Tilsæt ris, og steg i 3 minutter, til risene bliver klare. Hæld bouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, skru ned for varmen, og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet. Tag gryden fra varmen, og løsn risene med en gaffel. Dæk gryden med et foldet rent viskestykke, og lad risene trække i 10 minutter.   2. Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Tag dem fra panden. Skyl og tør panden.   3. Drys: Rist mandlerne på den tørre pande. Lad dem køle af, og hak dem groft. Skyl og nip persillen. Servér kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og persille.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Spaghetti med butternutsquash-sauce og bacon - Få opskriften her

Fredag: Pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke - Få opskriften her