kartoffelpizza
Aftensmad

Kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke

26. maj 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En hjemmelavet pizza skal helst være enkel. Her får radicchio en simpel kartoffelpizza helt op at ringe. Her får du opskriften på kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke

Kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 10 minutter Antal personer: 2-4   DET SKAL DU BRUGE 15 g gær 2½ dl lunt vand 400 g tipo 00-hvedemel 2 spsk. olivenolie 12 g salt  
  FYLD 2-3 kartofler 1½ dl cremefraiche 18 % 2 kugler frisk mozzarella 6 skiver parmaskinke   TIL SERVERING 1 radicchio god olivenolie   PRØV OGSÅ: Kartoffelpizza med spinat og pancetta  

Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke

  1. Opløs gæren i vandet, og rør melet i. Ælt, til dejen begynder at blive smidig (hvis du gør det på røremaskine, tager det ca. 5 minutter). Tilsæt olie og salt, og ælt i endnu 5 minutter. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur, til ca. dobbelt størrelse. Del dejen i 2 stykker, og rul dem tyndt ud med en kagerulle på et melstrøet bord. Varm ovnen op til 275°.   2. FYLD: Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smør cremefraiche på pizzabundene. Riv mozzarella i små bidder, og fordel dem på bundene sammen med kartoffelskiver og parmaskinke. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød.   3. SERVERING: Skyl, pluk og tør radicchio. Pynt de nybagte pizzaer med radicchio, dryp med olivenolie, og servér straks.   PRØV OGSÅ: Pizza med feta og hele tomater