Aftensmad

Jordskokkesuppe med ristede æbler

af Louisa Lorang 10. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er jordskokkesuppe med ristede æbler. Få opskriften her

Gå efter store jordskokker. De er nemlig nemmere at skrælle. Og bemærk, at vægten på jordskokker er skrællet vægt! 

Jordskokkesuppe til 2 personer:

300 g skrællede jordskokker100 g skrællet kartoffellidt olie til stegning1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede3 kviste timianlidt kødsnor8 dl grøntsagsbouillonsalt og peber 

Endvidere:

2 æbler i bådelidt smør og olie til stegninglidt plukket timiansalt 

Tilbehør:

groft brød

Skær jordskokker og kartofler i grove stykker, og sautér dem i lidt olie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og lad det stege i yderligere et par minutter. Bind lidt kødsnor om timianen, og kom den i gryden sammen med bouillon. Læg låg på, og lad din jordskokkesuppe koge i ca. 30 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tag timianen op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og (evt. hvid) peber.Rist æblerne i lidt smør og olie. Krydr med salt og timian.Anret den varme suppe i dybe tallerkener; top med æbler, og servér med brød til.

TIP: Hvis du vil bruge jordskokkesuppe som forret, kan du runde den af med lidt fløde