Jordskokkesuppe med ristede æbler

10. januar 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er jordskokkesuppe med ristede æbler. Få opskriften her

Gå efter store jordskokker. De er nemlig nemmere at skrælle. Og bemærk, at vægten på jordskokker er skrællet vægt!
 

Jordskokkesuppe til 2 personer:

300 g skrællede jordskokker
100 g skrællet kartoffel
lidt olie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
3 kviste timian
lidt kødsnor
8 dl grøntsagsbouillon
salt og peber
 

Endvidere:

2 æbler i både
lidt smør og olie til stegning
lidt plukket timian
salt
 

Tilbehør:

groft brød

Skær jordskokker og kartofler i grove stykker, og sautér dem i lidt olie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og lad det stege i yderligere et par minutter. Bind lidt kødsnor om timianen, og kom den i gryden sammen med bouillon. Læg låg på, og lad din jordskokkesuppe koge i ca. 30 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tag timianen op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og (evt. hvid) peber.
Rist æblerne i lidt smør og olie. Krydr med salt og timian.
Anret den varme suppe i dybe tallerkener; top med æbler, og servér med brød til.

TIP: Hvis du vil bruge jordskokkesuppe som forret, kan du runde den af med lidt fløde