Aftensmad

Jordskokkesuppe med parmaskinke og purløg

5. januar 2016
af Pia Andreassen
Foto: Martin Tanggaard
Du kan sagtens erstatte parmaskinken med stegte kammuslinger eller ristet chorizopølse

TID: CA. 40 MIN.

Ingredienser:

350 g jordskokker 

2 store kartofler

1 lille løg

Olivenolie

2 fed hvidløg

Ca. ½ l hønsebouillon

4 skiver parmaskinke

1 dl piskefløde

Citronsaft

Salt, peber

Ca. ½ potte purløg

TILBEHØR:

Madbrød, gerne fuldkornsbrød

Fremgangsmåde:

Skræl jordskokker og kartofler og skær i mindre stykker. Sauter dem i 2 spsk olie sammen med hakket løg i ca. 5 min.

Tilsæt hakket hvidløg, hæld bouillon på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 20 min. 

Steg imens skinken sprød i lidt olie og læg skiverne på køkkenrulle.

Blend suppen evt. med en stavblender., og varm den op påny. Tilsæt fløde og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Server med klippet purløg og parmaskinke delt i mindre stykker samt brød.