Jordskokkesuppe med laks og rødbedesalat

9. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Ugens torsdagsopskrift er jordskokkesuppe med laks og rødbedesalat. Få opskriften her

Jordskokkesuppe med laks og rødbedesalat til 4 personer

Laksen steges i ovn og smuldres over suppen som ekstra fyld.   INGREDIENSER 4 laksebøffer salt og friskkværnet peber   JORDSKOKSUPPE 500 g jordskokker 25 g smør 3 dl hvidvin 2 dl god hønsebouillon 2½ dl piskefløde 2 timianstilke salt og friskkværnet peber   RØDBEDESALAT 2 store rødbeder 3 spsk. hindbæreddike 5 spsk. olivenolie 1-2 tsk. honning salt og friskkværnet peber 2 timianstilke   Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med laks og rødbedesalat   1. Jordskoksuppe: Rens jordskokkerne, og skær dem i skiver. Sautér dem i smør, til de er klare, uden at de har taget farve; tilsæt hvidvin og bouillon, og kog, til jordskokkerne er helt møre. Blend det hele sammen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og friskhakket timian, og kog, til suppen jævner. Smag til med salt og peber. Blend suppen igen lige før servering med en stavblender i gryden, så suppen skummer let op.   2. Rødbedesalat: Skræl rødbederne, og kog dem møre i letsaltet vand i 40 minutter. Afkøl i køleskabet, så er de nemmere at skære. Skær rødbederne i tynde stave. Rør hindbæreddike med olie, honning og salt og peber, hæld det over rødbederne, og drys med finthakket timian.   3. Læg laksebøfferne på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag dem i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Fjern skindet på laksestykkerne, og smuldr kødet over den varme suppe ved servering. Servér gerne brød til.